Çocuğunuzun Beynini Geliştirecek 5 Yöntem

Çocuğunuzun Beynini Geliştirecek 5 Yöntem

Çocuğunuzun Beynini Geliştirecek 5 Yöntem
Yapılan araştırmalara göre çocukların beyninin 10 yaşına kadar yetenek ve beceriye açık olduğu ve her şeyi bir sünger gibi emdiğini bununda onların gelişimi için çok önemli olduğuna vurgu yapıldı.Başka şekilde açıklayacak olursak çocuğunuzun beynini bir merkez olarak düşünün aynı anda 100 hattı bağlamak yerine binlerce hattı bağlamak mümkün olacak.

Beynin nasıl bir süreçten geçtiğini ve hangi dönemlerde nasıl tepki vereceğini çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar “Okul öncesi öğretiminde çocukların aklına gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını, ilkokul çağına geldiklerinde ise akıl ile birlikte mantık da devreye girer ve daha kontrollü hareket etmeye başlarlar. Bunun sebebi çocuğunuzun büyümesinden ziyade sağ ve sol beynin tepkimelerinden kaynaklanmaktadır.Çocuğunuzun beynini geliştirmesi için 5 madde hazırladık.

1- Ardışık rakamlarla işlem yaptırın
Çocuklarınıza çocukluğundan başlayarak bazı işlemleri yaptırırsanız eğer hem daha zeki olmasını hemde daha o yaşlardan matematiği sevmesini sağlayabilirsiniz. Çocuklarınıza ardışık rakamlarla işlem yaptırarak daha  dikkatli olmasını sağlayabilirsiniz.

2- Parmaklarıyla değil akıldan hesap yaptırın
Anne babaların en çok hataya düştükleri konulardan bir tanesi de el ile saymayı öğretmesi. Akıldan yapılan hesaplar hem beynin daha iyi çalışmasını hem de daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.Bunu yapmak için yaşına uygun örnekler sunun örneğin;  elinde  üç elma var iki elma daha versem kaç elman olur, sendeki elmalardan bir tanesini bana verirsen kaç elman kalır, altı elma sende var beş elma da arkadaşından alsan kaç elman olur gibisinden işlemleri yaptırmanız parmak değilde akıldan yapmasına olanak sağlayacaktır.

3- Ses ve görüntüsünü kaydedip izletin
Çocuğunuzun kendisini daha iyi analiz edebilmesi için onun bir günlük yaptıklarını kaydedin ve daha sonra izlettirin bu sayede kendini izleme imkanı bulacak ve olumsuz hareketlerini düzeltmek için olumlu bir adım olacak.Veya bir konuyu okurken çalışırken onun sesini kaydedin, daha sonra kendi sesinden dinlemesi daha iyi öğrenmesini sağlayacaktır.

4- Sözcükleri tersine çevirerek okutun
Bazı kelimeleri ve rakamları sondan başa doğru ters işlem yaptırmasını sağlamak beynin daha fazla yorulmasını ve çalışmasını sağlayacaktır.

5- Anlattıklarının resmini çizmesini isteyin
Beyin kapasitesinin daha da artması için gördüğü ve anlattığı şeylerin resmini çizmesini isteyin.

Bir önceki yazımız olan Akıcı Konuşma Bozukluğu başlıklı makalemizde Akıcı Konuşma, Akıcı Konuşma Bozukluğu ve Akıcı Konuşma Bozukluğu nasıl önlenir hakkında bilgiler verilmektedir.

Comments for this post are closed.

Sorunlu değil, soru(m)lu çocuk olsun

Sorunlu değil, soru(m)lu çocuk olsun Birçok alışkanlıkların çocuklara kazandırılması için mutlaka doğru eğitim …

Çocuğunuz Tembel mi?

Çocuğunuz Tembel mi? Ders çalışmayan çocuklara en çok yakıştırılan laflardan bir tanesi de tembel kelimesidir. …

Çocuklarınızı İlk 3 Yıl Teknolojiden Uzak Tutun

Çocuklarınızı İlk 3 Yıl Teknolojiden Uzak Tutun Çocuklarınıza teknoloji konusunda sınır koymanız üzerinde duran …